Love Bombing

Dette innlegget skal ta for seg fenomenet love bombing. Bloggen er helt fersk, og i dag vil jeg sette ord på mine personlige erfaringer med fenomenet love bombing. Hvordan jeg havnet i et forhold med psykisk vold og mobbing, gjennom love bombing i den tidlige bli-kjent fasen. Jeg var uvitende og naiv på den tiden. Og gjennomskuet derfor ikke spillet jeg ble utsatt for. OG jeg tenker at jeg ikke er alene om en slik erfaring. Derfor deler jeg. Kanskje du kjenner deg igjen i mine beskrivelser? Kanskje du syns det er nyttig å høre om andres erfaringer med dette, så du ikke føler deg så alene?

Det å havne i destruktive forhold, er ikke lett å oppdage eller forstå i den tidlige fasen hvis man ikke har nødvendig kunnskap. Derfor mener jeg at åpenhet er viktig for å spre informasjon.

Kanskje du kan kjenne deg igjen i dette: 

  • Man blir utsatt for en unormal og intens beiling.
  • Man blir utsatt for voldsom oppmerksomhet.
  • Man blir bombardert med flotte ord og hvor fantastisk man er.
  • Man får stadig hyggelige gaver og blomster.
  • Man sjarmeres og begistres.

Les også: Min bok om psykisk vold og reparasjon av ettervirkninger

Les også: Hva er love bombing

Dette er vanlige innganger til destruktive forhold. Og slik var det for meg også, slik havnet jeg i et slikt skadelig forhold. Jeg ble nemlig utsatt for en voldsom og intens beiling, og jeg fikk stadig søte gaver og vakre blomster. Og ikke minst alle de vakre ordene jeg ble fortalt. Alt slikt som sjarmerte og begeistret meg. Oppmerksomheten fra min eks var ekstrem, og jeg ble tidvis overveldet av alt som skjedde. Jeg ble også overveldet av all oppmerksomheten jeg ble utsatt for. Det var som å bli løftet opp i skyene som et trofé, og jeg observerte at min eks var veldig stolt over å ha fanget meg.

Og jeg var uviten, og forsto ikke hva som var i ferd med å skje. Jeg forsto ikke at jeg var i ferd med å bli fanget inn i nettet til min eks. Jeg visste jo ikke noe om love bombing på det tidspunktet. Jag visste heller ikke noe om manipulasjon. Alt det har jeg lært senere, og dermed forstått hva jeg ble utsatt for.

Les også: Hva er manipulasjon?

Jeg ble utsatt for love bombing

I boken min Vendepunkt (2019) forteller jeg åpent om hvordan jeg lot meg sjarmere og begeistre, og så havnet i et psykisk voldelig forhold. Hvordan jeg falt for min eks sitt sjarmerende førsteinntrykk. Om hvordan jeg lot meg forføre og begeistre. Her er et utdrag fra boken:

«…Jeg var, og er, en ressurssterk, selvstendig, reflektert, empatisk, sosial og modig dame med høy overlevelsesevne, ifølge de som står meg nær.

Jeg tenker også at jeg var et enkelt bytte for mannens ekstremt intense påvirkninger da vi møttes, fordi jeg på den tiden var naiv og lett lot meg forføre og begeistre. Mine barn ble også sjarmert, på samme måte som mine venner og min familie falt for hans sjarmerende førsteinntrykk.

Vi ble alle sjarmert…»

Og jeg skriver videre:

….»I den tidlige fasen av forholdet, da mye var fint og flott, opplevde jeg en idealisering som jeg tidligere i livet aldri hadde opplevd maken til. Jeg opplevde en intens oppvartning og ekstremt med oppmerksomhet. Det var som å bli løftet opp i skyene som et trofé. Jeg fikk ofte gaver og koselige hilsener av han, i tillegg til dyre restaurantbesøk og fasjonable hotellopphold, og dette begeistret og sjarmerte naive meg. Jeg opplevde å være i en deilig lykkerus med all den intense oppmerksomheten jeg fikk. Jeg husker at jeg observerte han på denne tiden som svært stolt over å ha fanget meg….»

Kjenner du deg igjen? Ble du også sjarmert inn i et destruktivt forhold?

Verified by MonsterInsights