Narsissisten sine hjelpere – flyvende aper

I dag får dere et viktig blogginnlegg som handler om narsissisten sine hjelpere – flyvende aper. Flere av mine klienter har i samtaler vært inne på temaet «flyvende aper», og jeg har selv personlig erfaring med dette skadelige fenomenet. Jeg har selv opplevd saboteringer og annet skadeverk av personer med en agenda. Og som har inspirert meg til et innlegg med tema; narsissisten sine hjelpere – flyvende aper.

Jeg mener det er kjempeviktig med opplysningsarbeid om dette alvorlige fenomenet, derfor blir det et eget innlegg om dette på bloggen. For hvis du VET og har kunnskap, så kan skadeomfanget reduseres.

Les også: Min bok om psykisk vold og reparasjon av ettervirkninger

Hva betyr flyvende aper?

Betegnelsen “flyvende ape” kommer fra den amerikanske familiefilmen Trollmannen fra Oz fra 1939, hvor Judy Garland spiller Dorothy, ei ung jente som sammen med sin hund Toto beveger seg inn i drømmelandet for å finne den magiske byen Oz. På veien møter hun et fugleskremsel, en løve og en blikkboksmann som alle har viktige ærend i Oz. Men en heks forsøker å stikke kjepper i hjulene for vennegjengen. Heksa ønsker ikke at gruppen skal finne Oz, og sender sine hjelpere i form av aper med vinger for å legge diverse hindringer for dem.

Hvem er narsissisten sine hjelpere og hvordan opererer de?

Ja, hvem er disse personene? Og hvordan opererer de? Dette er personer som er lojale overfor, og som har en relasjon til narsissisten. Og som dermed er påvirkelige dithen som narsissisten vil ha dem. De er utsatt for manipulasjon. Altså; disse personene er utsatt for narsissistens skadelige og ødeleggende spill for å ramme den som er utpekt. 

Og disse hjelperne blir dermed narsissistens medsammensvorne. Kanskje selv uten å forstå alvorlighets-graden med å være det, og de negative konsekvensene det kan få for dem selv på grunn av dette.

Du kontrolleres og overvåkes av narsissistens hjelpere

Du kontrolleres og overvåkes via flyvende aper. I tillegg skal du straffes, spesielt hvis du var den som dro. Som følge av NK så har ikke narsissisten mulighet til å kontrollere deg eller straffe deg personlig, derfor vikarierer flygende aper i narsissistens sted. 

Det vanlige er at en flygende ape angriper deg, men så subtilt at du ofte ikke engang er klar over at de er tilstede. Noen flygende aper vil opptre åpent fiendtlig, det kommer an på hvilke løgner de har blitt servert.

I de fleste tilfellene, og hvis man har mulighet, er fullstendig fjerning fra flygende aper nødvendig for å bevare din sikkerhet, trygghet og fornuft. De flygende apene kan gjøre enorm skade på hans/hennes vegne hvis man ikke er klar over at det skjer. 

Les også: Hva er manipulasjon

Jeg har hentet noe tekst til dette innlegget på nettsiden til psykopaten.info, og lenke finner du her: 

https://psykopaten.info/2017/02/06/flyvende-aper-psykopatens-medhjelpere/

Mine tips:

  • Skaff deg oversikt over hvem disse personene er,
  • fjern deg fra dem,
  • unnlat å informere dem om ditt liv hvis du ikke kan unngå dem,
  • samle på bevis, og
  • blokker i sosiale media.
Verified by MonsterInsights