Silent treatment hersketeknikk

I dag får dere et eget innlegg om silent treatment hersketeknikk. Fenomenet silent treatment hersketeknikk, er dessverre svært vanlig i destruktive relasjoner der det utøves manipulasjon, makt og kontroll. Så i dag får dere et innlegg med forklaring på dette fenomenet.

Hva betyr silent treatment?

Wikipedia beskriver det slik:

Silent treatment is the refusal to communicate verbally and electronically with someone who is willing to communicate. It may range from just sulking to malevolent abusive controlling behaviour. It may be a passive-aggressive form of emotional abuse in which displeasure, disapproval and contempt is exhibited through nonverbal gestures while maintaining verbal silence.[1] Clinical psychologist Harriet Braiker identifies it as a form of manipulativepunishment.[2] It may be used as a form of social rejection, according to the social psychologist Kipling Williams it is the most common form of ostracism.

Les hele innlegget her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Silent_treatment

Silent treatment hersketeknikk

Det å utsette noen for straffen med «silent treatment», er etter min vurdering, et kraftig våpen og en ekstrem form for nedgradering og maktutøvelse. Å bruke silent treatment hersketeknikk overfor noen, er hverken greit eller snilt, og er ikke innenfor det som anses som normal oppførsel.

Silent treatment kan være veldig skadelig å bli utsatt for, hvis man ikke er klar over hva som skjer. Hvis man altså ikke er klare over at det utøves en hersketeknikk. Det er en ekstrem form for nedgradering. Man manipuleres faktisk til å tro at man ikke har noe verdi når noen utøver denne hersketeknikken overfor deg. Så jeg mener at det å ha kunnskap om, at det er en hersketeknikk man blir utsatt for når noen møter deg med ignorering og taushet, kan bidra til å redusere skadeomfanget. Og som igjen kan være god egenterapi.

Det å utsette andre personer for taushet og ignorering, “silent treatment”, er etter min mening, også en ondskapsfull hersketeknikk. Det å ikke gi svar tilbake når noen henvender seg til deg, er også uhøflig, og er svært ødeleggende og nedbrytende for en relasjon. Det stenger for normal dialog og kommunikasjon.

Jeg har selv erfaring med å være utsatt for denne hersketeknikken, og kan derfor mye om dette fenomenet.

Les også: Min bok om psykisk vold og reparasjon av ettervirkninger

Hva blir resultatet når det utøves silent treatment?

Og hva blir resultatet når det utøves silent treament som hersketeknikk overfor noen? Vel, det er at disse personene som bruker denne onde hersketeknikken, selv sørger for å ødelegge relasjonen.

Verified by MonsterInsights