Hvordan komme ut av et destruktivt forhold

Ukens blogginnlegg har tittel: Hvordan komme ut av et destruktivt forhold. Å komme seg ut av destruktive forhold kan oppleves veldig krevende og vanskelig. For det er ikke bare å gå slik mange uvitende tror.

Jeg har fått flere forespørsler på om jeg kan komme med råd og tips til hvordan komme ut av et destruktivt forhold. Og her kommer noen tips basert på mine egne personlige erfaringer med dette. For jeg har nemlig selv erfart hvor krevende det er å komme ut av et destruktivt forhold. Kanskje du vil kjenne deg igjen i dette?

Jeg har også mange klienter som forteller om krevende utganger av destruktive forhold. Jeg hører nemlig ofte klientene mine fortelle om motreaksjoner, trusler, hevn og saboteringer tilbake av den som blir forlatt. I tillegg til krevende foreldre-samarbeid når det er felles barn inne i bildet. Så hvordan komme ut av et destruktivt forhold, mener jeg krever våkenhet, nøye planlegging og forberedelser.

Les også: Hvordan vinne over en narsissist

Hvordan komme ut av et destruktivt forhold

De viktigste rådene jeg vil gi, er å planlegge veien ut. OG vær forberedt på motreaksjoner. Jeg gjorde EN kjempestor feil da jeg brøt ut av et destruktivt forhold, og det var at min vei ut skjedde uten forberedelser og planlegging. Og det anbefales ikke å gjøre det på den måten. Jeg kom istedenfor i en situasjon der jeg fikk nok av slemme og usanne påstander om meg, og sa at nok var nok. Jeg var dermed ikke forberedt på motreaksjonene til min eks, og hevnen hans, etter dette. 

Alle de traumatiske løgnene, skuespilleriet, mobbingen og verbale angrepene som jeg ble utsatt for da jeg sa jeg ikke orket mer og ville ut, kunne jeg vært bedre forberedt på hvis jeg hadde gjort nødvendige for-undersøkelser.

  • For hadde jeg vært «våken» når min eks beskrev sine søskens «kantete» adferd, deres unormale stahet og store vanskeligheter med samarbeid og samhandling, hadde jeg fått viktig informasjon om hans samsvarende adferd som viste seg ved «maskefall».
  • Hadde jeg også vært «våken» da min eks fortalte om brudd i tidligere forhold, kunne jeg forutsett hvordan han ville reagere da jeg brøt ut. For sett i ettertid, så var det et tydelig mønster rundt min eks. og tidligere partnere. Mønsteret var at partnere brøt med han, og at han snudde om på hele situasjonen, så omverdenen skulle få et annet bilde av situasjonen. Slik det skjedde i bruddet mellom oss.

Så mitt viktigste tips med dette er: Lytt etter hva som blir sagt om tidligere brudd og eks-kjærester, og du vil få kunnskap om hva som vil skje med deg når du bryter. For antagelig vil det være et mønster.

Tips til hvordan komme ut

  • Finn ut hvordan tidligere brudd hos din partner har skjedd, for dermed å kunne forberede deg på hva som kan skje når du bryter ut.
  • Hvordan beskrives familiemedlemmer? Her kan du få nyttig informasjon.
  • Planlegg utgangen, og forbered deg godt på hva du skal si når du bryter. 
  • Hold all planlegging skjult. Når alt er klart, forbered barna.
  • Ha avklart din økonomi.
  • Forbered deg på hva du skal gjøre når bruddet er et faktum. Finn et nytt sted å bo, og planlegg flytting etc..
  • Allier deg med støttepersoner som du stoler på.
  • Fortell din nærmeste  familie  og venner om bruddet og hvorfor det skjer. 
  • Be familie og venner om hjelp og støtte.

TIPS: Disse tipsene er ment som støtte og inspirasjon. Gjør justeringer og tilpasninger utifra hva som kan passe din situasjon.

Verified by MonsterInsights