En blogg om psykisk vold som hjelper mange

Vi er på tampen av 2021. Og i dag har jeg kalt innlegget «En blogg om psykisk vold som hjelper mange», som en oppsummering og avrunding av et fantastisk blogg-år! En blogg om psykisk vold som jeg altså eier, har fokus på REPARASJON, etter psykopati, narsissisme og psykisk vold. Den er veldig godt besøkt, og har i høst passert 130.000 sidevisninger siden oppstarten for et par år siden. Den har også over 12.000 sidevisninger i måneden. Det er veldig høye tall, og som forteller meg at mange strever og leter etter hjelp.

Å ha en blogg om psykisk vold

Å ha en blogg om psykisk vold, og på den måten hjelpe mange, føles veldig meningsfullt for meg. Jeg er jo terapeut-utdannet, så det ligger mitt hjerte nærmest, dette med å gi støtte og hjelp. 

Og alt begynte med at jeg selv lette etter hjelp da jeg kom meg ut av et forhold med psykisk vold og mobbing for noen år siden. Jeg fant nemlig veldig lite skrevet med fokus på reparasjon. Det var mere fokus på å beskrive psykopater og narsissister, og at man skal gå «null kontakt». Og så stoppet det der. 

Så da jeg kom meg ut av et helseskadelig forhold for noen år siden, savnet jeg altså mye.  

  • Jeg savnet fokus på det å repareres etter psykisk vold. 
  • Og jeg savnet at noen kunne gi meg råd og tips, og fortelle meg hva jeg kunne gjøre for å bli reparert. 

Dette har jeg gjort noe med, både med bokutgivelse og med bloggen min. Bloggen ble opprinnelig opprettet som en del av bokprosjektet mitt, og der jeg i begynnelsen la ut utdrag fra manus, og etterhvert boken. Med tiden har den blitt utviklet og utvidet, og der jeg nå fokuserer på faktainformasjon, fagartikler, terapi, og i tillegg gir ulike tips for selvhjelp. 

Bloggen blir ukentlig oppdatert med nye innlegg. Den har også en søkefunksjon som du finner nederst på sidene.

Boken min selger bra, og mange forteller meg at det hjelper dem å lese hva jeg gjorde for å repareres. Mange forteller også at blogginnleggene mine hjelper dem på veien med reparasjon. 

Les også: Bok om psykisk vold

Og dette er jo i tråd med intensjonen min med alt arbeidet jeg legger ned i bloggen: Håpet og ønsket mitt, er nemlig å støtte og hjelpe andre, og å gi inspirasjon til voldsutsatte om at det går an å finne veien ut, bli reparert og så føle seg friskmeldt etterpå.

Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om reisen  min fra å skrive dagboknotater og til å bli forfatter, og det kan du lese her: Å skrive bok: Fra idé til ferdig manus

Mine tips for å repareres

  • Det er individuelt hvor lang tid man bruker på reparasjon. For noen kan det ta kort tid, for andre tar det kan hende lengre tid. Tiden man bruker på å finne tilbake til seg selv igjen, reparere ettervirkningene, og deretter gjenoppretting av egne personlige grenser, er altså individuelt.  Det er ikke noe som er galt eller feil i den prosessen. Det er ikke noe som er rett eller galt. Det er som det er, og det tar den tiden det tar.
  • Til deg som er psykisk nedbrutt, usikker og forvirret, og føler deg fastlåst i et destruktivt og vondt forhold, så har jeg lyst til å si: «Det finnes alltid en vei ut.» Denne setningen var det dessverre ingen som sa til meg, da jeg var i et skadelig og vondt forhold for noen år siden. Hadde noen sagt denne setningen til meg, hadde jeg våknet og forstått alt, tatt et valg og gått på dagen. Og aldri mer sett meg tilbake. 
  • Og til deg som nylig har kommet deg ut av et destruktivt forhold og strever med negativt tankekjør, lavt selvbilde, angst, forvirring og ettervirkninger, vil jeg si dette: Ha troen på å skulle bli reparert, kjenn etter dine egne behov og det du trenger, sett deg mål, og gjør det som er viktig for deg underveis. Da kommer du på et tidspunkt, til å kjenne på en vellykket reparasjon. Og det kan jeg si med bakgrunn i egenerfaring, det var nemlig slik jeg lyktes med min egen reparasjon. 

Les også: Hvordan komme ut av psykisk vold

Verified by MonsterInsights