Ettervirkninger av psykisk vold – å streve med tillit

I dag får dere et innlegg om en av mange vanlige ettervirkninger av psykisk vold – å streve med tillit. Dere får også oppskriften min for hvordan reparere dette. Mine innlegg om ettervirkninger av psykisk vold, er blant de mest leste på bloggen. Og det viser med all tydelighet at mange strever. Så i dag får dere et eget innlegg om en av mange ettervirkninger av psykisk vold – å streve med tillit, og hvordan reparere dette. 

Jeg har personlig erfaring med det å streve med tillit etter vonde erfaringer. Så når mine klienter forteller om sine utfordringer med dette, er det lett for meg å forstå hvordan de har det. Jeg har også personlig erfaring med det å reparere en slik ettervirkning, så jeg forstår jobben som må gjøres for å repareres med dette.

Og her velger jeg å dele mine egne erfaringer knyttet til det å streve med tillit i etterkant av et destruktivt forhold. Jeg deler også hvordan jeg reparerte denne ettervirkningen. Kanskje du også har det slik, og kjenner deg igjen? Kanskje er det god terapi for deg å lese hvordan andre har opplevd dette, så du ikke føler deg så alene?

Ettervirkninger av psykisk vold

Jeg har altså personlig erfaring med dette å streve med tillit etter et destruktivt forhold. En av de store ettervirkningene mine etter mange vonde år, var nemlig utfordringer med tillit til andre. Og dette kom som et resultat av mange år med mobbing, trakasseringer, svik, overgrep, løgner, manipulasjon, ydmykelser, forakt, lureri, trusler og ustabilitet. En av de store utfordringer mine etter bruddet med min eks, var å våge å stole på andre igjen. Og spesielt på menn. For jeg hadde mistet tilliten til andre mennesker, og spesielt menn, etter årene med dette vonde levesettet. Jeg stolte ikke på noen lenger, og trodde ikke på ord som ble sagt.

Les også: Manipulasjon i forhold

Hvordan løse utfordringer med tillit

Etter det endelige bruddet for mange år siden, ble det viktig for meg å ta tak i ettervirkningene mine og repareres. Det ble mitt fokus og min redning, og som var god terapi.

Jeg er svært løsningsorientert av natur, og finner ofte løsninger på utfordringer som oppstår. Og jeg fant en god løsning på tillits-problemet mitt, og har laget en oppskrift på dette som jeg deler her.

Og oppskriften min for å løse tillits-utfordringer var følgende:

  • Å trene opp “tillits-muskelen” igjen, for den var revet tvert av etter et destruktivt forhold. 
  • Det ble å begynne svært forsiktig med å stole på andre igjen. Og så registrere de nye og gode erfaringene med dette. Det vonde ble dermed byttet ut med gode erfaringer.
  • Det ble også å konsentrere seg med å LYTTE veldig godt etter når andre snakket, og så våge å tro på ordene som ble uttalt. 
  • På den måten ble altså det negative, langsomt byttet ut med nye og positive opplevelser. 

TIPS: Denne oppskriften fungerte svært godt for meg, derfor deler jeg den her på bloggen. Kanskje den kan fungere for deg også?

Verified by MonsterInsights