Røde flagg-varsler i forhold

I dag vil jeg si litt om dette med røde flagg-varsler i forhold. Slike røde flagg-varsler i forhold er signaler fra kroppen som inneholder viktig informasjon om at ting ikke er som det skal, og som skal tas på alvor.

Alle som har vært i vonde og konfliktfylte forhold, har antagelig opplevd såkalte røde flagg-varsler. Slike røde flagg-varsler, eller varsellamper, gir deg altså viktig informasjon innenfra, og skal ikke overses eller ignoreres.

Jeg gjorde flere feil da jeg var i et psykisk voldelig forhold. Og en av feilene var at jeg ikke tok på alvor informasjonen som de røde flagg-varslene jeg fikk, ga meg, og kom meg unna tidligere enn jeg gjorde.

Dessverre tok jeg ikke beina fatt og løp når røde flagg-varsler dukket opp hos meg. Og det resulterte i det mørkeste kapitelet i mitt liv, med mange år med psykisk nedbryting og mobbing.

Trenger du samtale-oppfølging? Se mitt samtaletilbud.

Røde flagg-varsler fortalte meg tidlig at noe var galt

Magefølelsen og intuisjonen min fortalte meg tidlig at ting ikke var som det skulle i det nye kjæresteforholdet jeg var i. Det var mye som skurret når jeg sammenlignet med andre kjæresteforhold som jeg hadde hatt.

Og i løpet av årene som forholdet varte, oppsto det etterhvert veldig mange “røde flagg” episoder og situasjoner. Altså at varsellamper lyste rødt hos meg. 

Jeg er såvidt inne på dette med “røde flagg” varsler i boken min Vendepunkt. Jeg sier dette om den tidlige tiden i forholdet:

…”Og varsellampene som jeg av og til så at lyste rødt, ble ubevisst skjøvet til side i nyforelskelsens tid”… 

Les også: Vendepunkt – boken om psykisk vold

Første røde flagg-varsel i forholdet

Jeg husker veldig godt første gang jeg registrerte at røde flagg-varsler dukket opp i meg, etter at jeg hadde blitt kjent med min eks på nettet. Og det skjedde på vår tredje date, og jeg var på middag hjemme hos han. Det er den mest intense daten jeg noensinne har vært på, og jeg var helt utslitt da jeg dro hjem etter noen timer. Jeg følte meg fullstendig overveldet, og hadde intens hodepine da jeg kom hjem. Og varsellampene lyste kraftig rødt hos meg. Ja, det føltes som at hele meg var i en slags alarmberedskap. Men uten at jeg forsto hvorfor….

Røde flagg-varsler dukket stadig opp i starten av forholdet

Etter denne daten ble jeg utsatt for en voldsom oppmerksomhet og intens beiling fra min eks. Det var liksom ikke grenser for hvor flott og fantastisk jeg var, og hvor grenseløst forelsket han hadde blitt. Jeg ble fullstendig overveldet av denne intensiteten som ble vist fram, og røde flagg dukket opp igjen. Det var noe kunstig over det hele…. Men jeg ble også begeistret og sjarmert av den voldsomme beilingen. Og det tok ikke lang tid før jeg ga etter, og vi ble et par. Jeg ble deretter løftet opp i skyene som et trofé, og jeg observerte min eks som veldig stolt av å ha fanget meg da vi var blitt et par. 

Røde flagg-varsler fortsatte i forholdet

Men røde flagg-varsler fortsatte stadig å dukke opp…… Jeg var forvirret over all denne ekstreme oppmerksomheten og intense beilingen jeg ble utsatt for. Det var noe “rart” og underlig over det hele. Og magefølelsen min sa egentlig at jeg burde komme meg vekk. Det gjorde ikke saken bedre at all denne voldsomme beilingen skjedde samtidig som min eks sto midt i en skilsmisse etter at kona hadde brutt ut av forholdet med han, og hadde funnet seg ny kjæreste. Det kunne nesten virke som at min eks var svært opptatt av å finne seg ny kjæreste fordi ekskona hadde gjort det, og at jeg ble plukket ut som et tilfeldig “offer”….

Det skjedde etterhvert veldig mye som forvirret meg i dette forholdet, og varsellampene mine lyste kraftig rødt. Etter at vi ble samboere, var det blant annet ofte kaos og drama i huset, det var et intrigespill som alltid rettet seg mot meg, og der jeg ble gjort til syndebukk for min eks sin slemme adferd overfor meg. Samtidig som han sa at han elsket meg…. Og varsellampene lyste kraftig rødt hos meg. Men jeg var etterhvert blitt så involvert i forholdet, at jeg ikke evnet å komme meg vekk på et tidlig tidspunkt. Jeg var blitt fanget…

Jeg har lovet meg selv å ikke overse røde flagg-varsler igjen

Når jeg i ettertid, etter at jeg kom meg ut av dette destruktive forholdet, har konkretisert og satt ord på det som skjedde, og hvordan forholdet egentlig var, så har dette med røde flagg-varsler også blitt tydeligere for meg.

Det har vært god terapi for meg i ettertid, dette å sette ord på og konkretisere det som skjedde, og som har gitt meg ny forståelse og kunnskap. Jeg har også lovet meg selv å aldri mere ignorere røde flagg-varsler igjen, men ta på alvor det som disse varslene sier meg. 

HAR DU OPPLEVD RØDE FLAGG-VARSLER? 

TOK DU DE PÅ ALVOR, ELLER IGNORERTE DU DEM?

Les også: Et dysfunksjonelt forhold

Les også: Veien min ut av psykisk vold

Les også: Manipulasjon i forhold

Foto: Ingunn