Å ta en omstart – utdrag fra boken

Etter at jeg kom ut av et psykisk voldelig forhold, var jeg psykisk nedkjørt og hadde mistet meg selv. Jeg følte at jeg var nødt til å ta en omstart, å starte på nytt. Hva menes med det å ta en omstart? Hva gjorde jeg da jeg tok en omstart?

Etter den lange bruddfasen med omfattende mobbing og trakkaseringer, var jeg så psykisk nedbrutt og ødelagt, at jeg følte at det ikke lenger fungerte med slik jeg var og hvordan jeg hadde det. Jeg følte at noe nytt måtte skje. Jeg følte at jeg måtte ta tak i meg selv, og starte på nytt med alt. Jeg følte at for å finne tilbake til meg selv og den jeg var tidligere, så måtte jeg ta skikkelige grep med meg selv, og å gjøre konkrete handlinger for å komme dit. Med omstarten tok jeg altså bevisste valg og beslutninger om hvordan jeg ville at livet mitt skulle bli, og hvordan jeg ville ha det fremover.

I boken min Vendepunkt sier jeg dette om det å ta en omstart:

“Etter år med løgn, skampåføring og ydmykelser, negativitet, forakt og mobbing rettet mot meg, og det ekstremt kaotiske og ustabile levesettet med mannen, var jeg traumatisert.

Jeg var splittet, ødelagt og i totalt indre kaos, og satt tilbake med opplevelsen av å være kastet rundt i en sentrifuge over lang tid uten stans. Jeg var svimmel og hadde mistet balansen, retningen og meningen med livet mitt.

Jeg var blitt et vandrende indre kaos. Jeg hadde mistet meg selv.

Og jeg måtte rett og slett gjøre en omstart. Med denne omstarten, tok jeg en bevisst beslutning, et bevisst valg, om å finne tilbake til meg selv igjen, å finne tilbake til meg selv og et liv med stabilitet, mening og en retning. Livet mitt, slik jeg levde det før jeg traff og etablerte en relasjon med denne mannen.

Jeg tok altså et bevisst valg om å finne tilbake til den humørfylte, selvstendige og livsglade kvinnen jeg var, og livet jeg hadde tidligere...”

Les også:Vendepunkt – boken om psykisk vold