Trenger noen å snakke med

Nytt blogginnlegg har tittel; trenger noen å snakke med. Og dette innlegget er skrevet etter inspirasjon av alle som kontakter meg i jobben min, og som uttaler nettopp dette; jeg trenger noen å snakke med. Og mange som tar kontakt med meg trenger en profesjonell å snakke med som kjenner til og forstår psykopati, narsissisme og psykisk vold. For de er, eller har vært, i destruktive forhold og som har hatt store konsekvenser for dem. Men andre tar også kontakt med meg. Og de har ulike temaer og livsutfordringer som de trenger å snakke om.

Les også: Hva er et destruktivt forhold

Trenger noen å snakke med

Det er mange «der ute» som uttrykker at de trenger noen å snakke med som forstår psykopati, narsissisme og psykisk vold. Og jeg blir altså ofte kontaktet av dem. Noen trenger 1-2 samtaler for å få svar på noen av sine spørsmål. Andre trenger samtaler over lengre tid pga. vanskeligheter som de står i. Mange strever med krevende foreldresamarbeid med sin overgriper om felles barn etter brudd. Andre strever med ettervirkninger etter å ha vært i forhold med psykisk nedbryting. Og noen har hatt en oppvekst med psykisk vold, og som de trenger å bearbeide. Og så er det de som trenger samtaler rundt andre livsutfordringer.

Mine klienter uttrykker lettelse over endelig å ha funnet en terapeut som forstår psykisk vold, og skadevirkningene av det. For det er dessverre slik, at det finnes terapeuter og behandlere «der ute» som ikke har nødvendig kunnskap og kompetanse på psykisk vold. De forstår heller ikke skadeomfanget som kan oppstå hos den utsatte. Og som da dessverre noen ganger forverrer situasjonen for de som søker hjelp.

Det er viktig å bli forstått når man søker hjelp

Bakgrunnen for disse påstandene, er altså at jeg har blitt kontaktet av mange klienter som har uttrykt at de ikke har blitt forstått i hjelpeapparatet. Og som har resultert i re-traumatisering hos dem. Så jeg tenker at det er svært viktig at behandlere og terapeuter har kunnskap om psykisk vold. Rett og slett for å unngå forverring hos klienter og pasienter som søker hjelp.

Les ogsåMin bok om psykisk vold og reparasjon av ettervirkninger

I jobben min som samtaleterapeut, erfarer jeg altså at klienter opplever at det å prate med en profesjonell som forstår hva dette handler om, er svært effektfullt. At jeg har egenerfaring med psykisk vold, forteller mange at er utslagsgivende for at de kontakter meg. Så min egenerfaring med psykisk vold er min styrke som terapeut. For jeg forstår så altfor godt hva klientene mine står i. Effekten av å ha en fagperson å prate med som forstår problematikken psykisk vold og skadeomfanget av det, forteller mine klienter at er formidabel. Det har altså en god terapeutisk effekt, dette å bli møtt og sett av en behandler som skjønner hva du står i. Flere av mine klienter uttrykker dyp takknemlighet over å ha funnet fram til meg.

Les også: Hvordan komme ut av psykisk vold

Verified by MonsterInsights