Ny partner etter psykisk vold

I dag skriver jeg om et tema som jeg vet er interessant for mange, og som jeg har kalt “ny partner etter psykisk vold.” Jeg har nemlig hørt mange fortelle, at de har havnet i nye destruktive forhold etter å ha vært i slike forhold fra tidligere. Og det gjaldt også for meg. Og derfor vil jeg idag si litt om dette med ny partner etter psykisk vold. Et innlegg som jeg håper kan være til nytte og hjelp for deg som dette er aktuelt for.

Ny partner etter forhold med psykisk vold

Det er altså ikke uvanlig at man havner i nye destruktive forhold, etter å ha vært i et fysisk eller psykisk voldelig forhold. Det er det dessverre mange som opplever. Og slik var det også for meg. Men hvorfor skjedde det? Hvorfor var det slik? Dette er noe jeg har tenkt mye over, og som jeg fant svar på etter en tid. Og svaret jeg fant var dette:

  • Etter å ha vært værende i et forhold i mange år med en ustabil mann som bedrev mobbing og psykisk nedbryting av meg, med foraktfulle uttalelser, nedlatenhet, løgner, trusler, overgrep og ydmykelser, så hadde jeg mistet mine egne personlige grenser og mitt eget verdisystem. Jeg visste ikke lenger hva som er greit eller ikke greit å bli utsatt for. Jeg var manipulert og hjernevasket, og andre hadde tatt kontroll over meg og bestemte hva som var snilt og hva som var slemt. Og etter at jeg hadde kommet meg ut av dette vonde forholdet, så havnet jeg lett i armene på nye menn som ikke ville meg vel….. 

boken min Vendepunkt (2019), sier jeg det slik:

…”og jeg hastet inn i nye destruktive forhold, forhold som ikke var bra for meg. Helt til jeg ble oppmerksom på det og evnet å stoppe opp, reflektere, og deretter ta et valg om å være uten partner for en periode. For heller å prioritere å skape stabilitet og ro for barna mine og meg”… 

Les også: Hva er psykisk vold i parforhold

Les også: Å leve med en notorisk løgner

Sammenheng mellom tidligere psykisk vold og ny voldelig partner

Da jeg hadde kommet meg ut av et slikt vondt og destruktivt forhold, forsto jeg ikke hvorfor det var slik at jeg havnet i nye skadelige forhold etterpå. Men da det hadde gjentatt seg noen ganger, tok jeg altså en beslutning med å være uten partner, til jeg hadde gjenopprettet stabiliteten i livet mitt og forstått hva det  kom av. Til jeg hadde forstått sammenhengen.

Og dette er hva jeg kom fram til:

  • Når man har vært værende i et destruktivt og skadelig forhold, så har egne personlige grenser blitt visket ut, og man har mistet seg selv og sitt eget verdisystem.
  • Når egne personlige grenser er forsvunnet, så har man ikke lenger bevissthet på hva som er snilt eller slemt å bli utsatt for.
  • Når egne personlige grenser er utydelige, så blir man “grenseløs”. Noe som gir andre personer anledning til skadelig adferd overfor deg uten konsekvenser.
  • Når man er “grenseløs”, så blir også andre personers slemme adferd overfor deg, ubevisst “den nye normalen.”
  • Når man ubevisst har med seg “den nye normalen” videre, så havner man lett i armene på personer som ikke vil deg vel.

Og her er hva man kan  gjøre for å reparere dette:

  • For å reparere tilstanden med det “grenseløse”, trengs det ny bevissthet rundt hva som er egne grenser, og hva man tolererer av oppførsel fra andre.
  • Når man har gjenopprettet egne personlige grenser, og sitt eget verdisystem, er man klar for ny partner.

Med innsikt om denne sammenhengen, ble alt mere oversiktlig og enkelt å forstå. Jeg personlig unngikk eksempelvis flere destruktive og skadelige forhold etter å ha fått denne innsikten. 

OG jeg håper at dette innlegget også kan hjelpe andre til å unngå å havne i nye skadelige forhold.

Verified by MonsterInsights