Å få hjelp på krisesenter

Det finnes hjelp å få på krisesenter! Blir du truet og er utsatt for psykisk vold, er det hjelp å få på krisesenter. De sitter på enorm kunnskap om psykisk vold.

I dag har jeg lyst til å skrive et innlegg om min personlige erfaring med å få hjelp på et krisesenter, og hvor mye det hjalp meg i en svært vanskelig periode av livet.

Jeg fikk hjelp på et krisesenter da jeg ble utsatt for ekstrem mobbing, hets og fiendtlighet av min eks, som hevn for at jeg hadde sagt at jeg ikke orket mer av intrigene i familien hans, og ville ut av forholdet. Min eks klikket helt, og ble truende og ondskapsfull. Det var fastlegen som anbefalte meg krisesenter da jeg fortalte hva jeg ble utsatt for, og hva jeg hadde levd med i mange år.

Etter legebesøket grublet jeg en stund, før jeg bestemte meg for å ringe krisesenteret. Jeg ble tatt i mot og møtt med varme og omsorg, og følte at jeg ble tatt på alvor. Jeg gikk til dag-samtaler hos dem i flere måneder. Jeg fikk også tilbud om å delta i en gruppe med andre voldsutsatte, og som virkelig fikk meg til å våkne. Det var DER jeg knakk koden og forsto at det var psykisk vold jeg hadde levd med i mange år. Fordi ordet psykisk vold og mobbing ble brukt når jeg fortalte min historie. Og den lange veien med reparasjon kunne begynne…..

Les også: Veien min ut av psykisk vold

 

Jeg fikk hjelp på krisesenter etter anbefaling av fastlege

Jeg ble altså anbefalt av fastlege å ta kontakt med Krisesenteret. Jeg hadde nemlig oppsøkt fastlege etter et sammenbrudd på grunn av massiv hets, fiendtlighet og mobbing rettet mot meg. Og fordi jeg følte meg truet. Da fastlegen anbefalte meg å kontakte krisesenteret, forsto jeg ikke umiddelbart hvorfor jeg skulle dit. Men i ettertid forstår jeg det. For nå har jeg opparbeidet meg nødvendig kunnskap om psykisk vold.

Les også: Psykisk vold og belastningsskader

Jeg tok kontakt med krisesenteret etter at jeg hadde vært hos fastlege, og ble ønsket varmt velkommen. Jeg gikk til dag-samtaler i flere måneder hos en svært dyktig miljøterapeut. 

Jeg deltok også i en samtalegruppe ved senteret i noen måneder, og jeg fikk altså i tillegg individuell oppfølging av en svært dyktig miljøterapeut. Jeg følte meg sett og forstått på en måte som ingen andre jeg var i kontakt med, så meg. Hjelpen jeg fikk var livsnødvendig for meg på dette tidspunktet. Jeg fikk også tilbud om overnatting på senteret når jeg følte meg truet. Det ga meg en trygghet å vite at jeg hadde et sted å reise til når jeg opplevde min eks for dominerende, ond og truende.