Hei, jeg heter Ingunn, og jeg er kursholder, samtaleterapeut, forfatter, blogger og skribent. Jeg er også bl.a. utdannet Gestaltcoach og Gestaltterapeut MNGF.

  • Min visjon er å hjelpe de som har vært utsatt for psykopati, narsissisme og psykisk vold til forståelse og reparasjon.
  • Min visjon er også å spre kunnskap om psykisk vold og skadevirkningene av dette.

Jeg har den unike kombinasjonen at jeg er utdannet coach og terapeut gjennom mine NOKUT-godkjente høyskoleutdanninger som Gestaltcoach og Gestaltterapeut MNGF, og jeg har vært utsatt for psykisk vold og mobbing i et mangeårig forhold. Denne kombinasjonen gir meg gode forutsetninger for å kunne gi støtte og hjelp til andre med lignende erfaringer, for jeg forstår hva dette handler om. Men først var jeg nødt til å reparere meg selv. Mitt reparasjonsarbeid har pågått i flere år, og jeg har fått hjelp til bearbeiding på et krisesenter, gjennom samtaleterapi og i veiledning.

Om denne nettsiden/bloggen

Jeg ønsker at nettsiden/bloggen skal være en ressursside/støtteside for de som har opplevd psykopati, narsissisme og psykisk vold, og for andre som ønsker innsikt om denne problematikken. Nettsiden/bloggen ble forsiktig etablert i august 2018, og er kontinuerlig under utvikling. Statistikk ble det først i 2019 (se grafen).  Pr. 1/5-21 har bloggen nærmere 10K månedlige sidevisninger, og trenden er stigende. Dette viser at jeg treffer med det jeg formidler.

 

Min erfaring er at faktainformasjon er viktig. Nettsiden har derfor lenker til faktainformasjon hos store og seriøse aktører og hva de beskriver som vold, og den har lenker til faktainformasjon om psykopati og narsissisme. Nettsiden har i tillegg et innblikk i mine personlige erfaringer, og hva jeg er opptatt av som voldsutsatt, gjennom blogginnleggene som jeg skriver.

Følg meg også på Instagram, Facebook og Linkedin for oppdatering og innhold.

Jeg har skrevet bok for voldsutsatte

Jeg har også skrevet og utgitt bok for de som har vært utsatt for psykopati, narsissisme og psykisk vold, og som har tittel Vendepunkt. Det er en nær og personlig bok, som inneholder mine erfaringer med psykisk vold og mobbing i et mangeårig forhold. Jeg deler også hvordan jeg tok tak og løste egne utfordringer da jeg kom meg ut av dette dysfunksjonelle forholdet. Den inneholder i tillegg råd og tips til selvhjelp basert på mine egne gode erfaringer i min vellykkete reparasjon. Boken ble utgitt på Forlagshuset Publica i januar -19. Boken kan kjøpes direkte av meg, hos bokhandlere/nettbokhandlere som Tanum, Norli, Ark, Adlibris, Haugenbok m.fl. I 2020 ble boken både e-bok og lydbok. Lydboken er det selvfølgelig JEG som har lest inn. Boken er også kjøpt inn av flere bibliotek. Vendepunkt er min første bok om psykisk vold i parforhold, og planen er 3 bøker totalt, altså en triologi. Jeg skriver for tiden på manus til bok nr 2.

Det ligger også ute informasjon om samtaletilbudet mitt.

Min utdanning og arbeidserfaring

  • Jeg er utdannet Gestaltterapeut, et 4 årig høyskole-studium som er akkreditert av Nokut og gir 120 stp. Jeg er også utdannet Gestaltcoach, et 2-årig høyskole-studium som også er akkreditert av Nokut og gir 60 stp. Les mer om Nokut og kvalitetssikring av studier på www.nokut.no. Jeg er medlem av Norsk Gestaltterapeut Forening, MNGF.

  • Jeg har intro- og grunnkurs i Mindfulness MBSR (mindfulness basert stress reduksjon) og har mangeårig egenerfaring med dette forskningsbaserte verktøyet. Jeg har i tillegg mangeårig egen-erfaring med andre former for meditasjon, og jeg har tidligere tider holdt flere kurs i oppmerksomhets-trening.
  • Jeg har lang og variert arbeidserfaring med støtte- og veiledningsarbeid fra ulike arenaer i næringslivet. Jeg har siden 2011 hatt egen praksis for samtaleterapi og veiledning i Vestfold, og har bl.a. hatt kontor og samarbeidet med fastleger på et legesenter i 2,5 år. Fra tidligere har jeg økonomi- og forsikringsutdanning og arbeidserfaring på dette fagfeltet. Jeg har også 10 års erfaring med aktivt lokallags,- og nettverksarbeid i Vestfold for ferdigutdannete Gestaltterapeuter MNGF og studenter.
  • Jeg har vært invitert inn i, og deltatt i, forskningsprogrammet til Regjeringen som omhandler Vold i nære relasjoner.

Jeg er en del av det regionale fag-samarbeidet Coachcatch på østlandet, som ble lansert 29/1-21. Et tungt faglig fellesskap med mange dyktige psykologer og terapeuter. Les om dette flotte fag-samarbeidet på www.coachcatch.no.

Se gjerne presentasjonen av meg her: https://www.coachcatch.no/coachcatchere/ingunn-norheim/