Røde flagg i forhold

I dag vil jeg si litt om røde flagg i forhold. Slike røde flagg i forhold er signaler fra kroppen som inneholder viktig informasjon, og som skal tas på alvor.

Alle som har vært i vonde og konfliktfylte forhold, har antagelig opplevd såkalte røde flagg varsler. Slike røde flagg varsler, eller varsellamper, gir deg altså viktig informasjon innenfra, og skal ikke overses.

Jeg gjorde flere feil da jeg var i et psykisk voldelig forhold. Og en av feilene var at jeg ikke tok på alvor informasjonen som varslene jeg fikk, ga meg.

Dessverre tok jeg ikke beina fatt og løp når røde flagg dukket opp hos meg. Og det resulterte i det mørkeste kapitelet i mitt liv, med mange år med psykisk nedbryting og mobbing.

Røde flagg fortalte meg tidlig at noe var galt i forholdet

Magefølelsen og intuisjonen min fortalte meg tidlig at ting ikke var som det skulle i det nye kjæresteforholdet. Jeg opplevde at det var mye som skurret når jeg sammenlignet med andre kjæresteforhold som jeg hadde hatt.

Og i årene som jeg var i dette forholdet, oppsto det etterhvert veldig mange “røde flagg” episoder og situasjoner. Altså at varsellamper lyste rødt hos meg. 

Jeg er såvidt inne på dette med “røde flagg” varsler i boken min Vendepunkt. Jeg sier dette om den tidlige tiden i forholdet:

…”Og varsellampene som jeg av og til så at lyste rødt, ble ubevisst skjøvet til side i nyforelskelsens tid”… 

Les også: Vendepunkt – boken om psykisk vold

Første røde flagg varsel i forholdet

Jeg husker veldig godt første gang jeg registrerte at røde flagg dukket opp i meg, etter at jeg hadde blitt kjent med min eks på nettet. Og det skjedde på vår tredje date, og jeg var på middag hjemme hos han. Det er den mest intense daten jeg noensinne har vært på, og jeg var helt utmattet da jeg dro hjem etter noen timer. Jeg følte meg helt utslitt, og hadde intens hodepine da jeg kom hjem. Og varsellampene lyste kraftig rødt hos meg. Ja, det føltes som at hele meg var i en slags alarmberedskap.

Røde flagg dukket stadig opp i starten av forholdet

Etter denne daten ble jeg utsatt for en voldsom oppmerksomhet og intens beiling fra han. Det var liksom ikke grenser for hvor flott og fantastisk jeg var, og hvor grenseløst forelsket han hadde blitt. Jeg ble fullstendig overveldet av intensiteten som ble vist fram, og røde flagg dukket opp igjen. Men jeg ble også begeistret og sjarmert av den voldsomme beilingen hans. Og det tok ikke lang tid før jeg ga etter, og vi ble et par. Jeg ble deretter løftet opp i skyene som et trofé, og jeg observerte han som veldig stolt av å ha fanget meg da vi var blitt et par. 

Røde flagg fortsatte i forholdet

Men røde flagg forsette å dukke opp…… Jeg var forvirret over all denne ekstreme oppmerksomheten og intense beilingen jeg ble utsatt for. Det var noe unormalt over det hele, og magefølelsen min sa egentlig at jeg burde komme meg vekk. Det gjorde ikke saken bedre at all denne voldsomme beilingen skjedde samtidig som min eks sto midt i en skilsmisse etter at kona hadde brutt ut av forholdet med han, og hadde funnet seg ny kjæreste. Det kunne nesten virke som at min eks var svært opptatt av å finne seg ny kjæreste fordi ekskona hadde gjort det, og at jeg ble plukket ut som et tilfeldig offer.

Jeg har lovet meg selv å aldri overse røde flagg igjen

Det skjedde etterhvert mye som forvirret meg i det skadelige forholdet, og der varsellampene mine lyste rødt. De var imidlertid vanskelige å få tak på og konkretisere, siden det alltid skjedde så mye rundt som bidro til tåkelegging.

Men når jeg i ettertid etter at jeg kom meg ut av dette skadelige forholdet, har konkretisert og satt ord på det som skjedde, så har alt blitt forandret og virkelighetsbildet har blitt helt annerledes. 

Det har vært god terapi for meg i ettertid, dette å sette ord på og konkretisere det som skjedde, og som har gitt meg en ny forståelse. Jeg har også lovet meg selv å aldri mere overse røde flagg varsler i forhold igjen, men ta på alvor det som disse varslene sier meg. 

Les også: Veien min ut av et psykisk voldelig forhold