Gestaltterapi – her er kort om denne terapiformen

Her er kort presentasjon om hva gestaltterapi er og hva denne terapiformen er.

Gestaltterapi som terapiform er en retning innen relasjonell psykoterapi. Man er opptatt av helhet, og at alt henger sammen. Man tror på sammenhengen mellom det kognitive, dine følelser og kroppslige fenomener. Man er også opptatt av det som skjer her-og-nå, og det du er opptatt av i øyeblikket.

Jeg er utdannet Gestaltterapeut og Gestaltcoach. Som utdannet Gestaltterapeut og Gestaltcoach er jeg altså mest opptatt av her-og-nå situasjonen din, og hvordan du har det nå. Altså hvordan det er å være deg akkurat nå og hva du er opptatt av.

Les også: https://mittvendepunkt.no/om-meg-og-nettsiden-om-psykisk-vold/

Jeg tror videre på sammenhengen mellom det kognitive, dine følelser og kroppslige fornemmelser, og at alt dette henger sammen som en helhet. Jeg tror på at dine tanker, følelser og kroppslige fornemmelser henger sammen.

Jeg er utdannet Gestaltterapeut ved den private Høyskolen Norsk Gestaltinstitutt i Oslo. Jeg er også utdannet Gestaltcoach ved samme private høyskole. Begge studiene er NOKUT godkjente og de gir hhv 120 og 60 stp. Gestaltterapiutdanningen er 4 årig, og coachutdanningen er 2 årig. Begge studiene er deltidsstudier.

Begge studiene bygger på gestaltpsykologi, fenomenologi og eksistensialismen. 

Her ligger et par lenker til informasjonsfilmer:

Kort introduksjonsfilm om gestaltterapi fra Norsk Gestaltterapeut Forening:

NRK har, under programserien Mitt Yrke, laget en informasjonsfilm om yrket gestaltterapeut som ligger på Youtube, og du kan se den her:

Artikkel om gestaltterapi i Psykologtidsskriftet: