Psykisk vold og ensomhet

Å være utsatt for psykisk vold og mobbing i en nær relasjon – partnerrelasjon, kan for mange oppleves både ensomt og vanskelig å snakke om. Man tror kanskje at man er den eneste som blir utsatt for psykisk vold, og det skjer fordi man manipuleres til å tro at man er den eneste. Men du er ikke alene, vi er nemlig mange som har samme erfaringer.

Og jeg snakker altså høyt om det som jeg ble utsatt for.

Ulike reaksjoner når jeg har stått åpent fram med psykisk vold

Jeg har for det meste blitt møtt med heiarop fra veldig mange når jeg har fortalt det jeg har vært utsatt for. Mange heier på meg for at jeg snakker åpent om dette vanskelige. De sier at de ikke føler seg så alene når noen står åpent fram. Jeg har også blitt møtt med empati og støtte, og det gjelder særlig de som står meg nær. De skjønner at det var mye vondt som skjedde med meg gjennom mange år, og som har krevd mye reparasjon i ettertid.

Men jeg har også gjort vonde erfaringer når jeg har stått åpent fram og fortalt. Jeg har for eksempel blitt forsøkt presset til taushet og truet av noen i kretsen rundt min eks. Og jeg har blitt trakassert. Jeg har også blitt mobbet når jeg har fortalt hva jeg ble utsatt for.

Og jeg har følt meg så veldig alene, som om jeg er den eneste som har erfart slik vond mobbing.

Jeg står åpent fram om psykisk vold

Med fare for represalier, har jeg likevel tatt valget med å være åpen med hva jeg har gjort av vonde erfaringer. Og ved å stå åpent fram, erfarer jeg at andre voldsutsatte våger å dele sine erfaringer med meg. Jeg kjenner på ydmykhet når andre våger å dele sine erfaringer, og jeg kjenner på takknemlighet over styrken min til å våge, og som bidrar positivt for andre.

Åpenheten hos mange som jeg snakker med, inspirerer meg i arbeidet mitt med å løfte fram samfunns-problematikken Vold i nære relasjoner, og spesielt psykisk vold, i fagmiljøet som jeg er en del av som utdannet Gestaltterapeut. Jeg er også faktisk allerede igang med å skrive på manus til bok nr. 2, en oppfølger. Takk til dere som inspirerer meg ved å være åpne om egne erfaringer.

Sammen er vi mindre alene <3

Verified by MonsterInsights