Da jeg ble samboer startet marerittet – bokutdrag

Da jeg ble samboer startet marerittet. Da jeg ble samboer, fulgte årene som skulle bli mitt livs mareritt, og det mest krevende kapitlet i mitt liv. Domineringen og kontrolleringen var ekstrem, og jeg følte meg fanget av alle forklaringene som hele tiden kom om hvorfor og hvordan. Jeg greide ikke å stå i mot den ekstreme argumentasjonen jeg ble utsatt for, og det ble jo alltid slik mannen ville. Det var ikke slik i starten av forholdet, men forandringen kom gradvis og over tid etter at vi hadde blitt samboere. I tillegg var jeg konstant utsatt for forakt og negativitet rettet mot meg, og der det var kritikk og nedlatenhet hele tiden. Det ble alltid funnet feil med hva jeg sa eller gjorde, uansett hva jeg gjorde for å blidgjøre mannen.

Les også: https://mittvendepunkt.no/2020/01/17/psykisk-helse-og-vold-i-naere-relasjoner/

Bokutdrag om marerittet som startet da jeg ble samboer

Dette er hva jeg sier i boken min Vendepunkt om mitt livs mareritt som startet da jeg ble samboer:

…”Med samboerskapet fulgte årene som skulle bli mitt livs mareritt, og det mest krevende kapitlet i mitt liv. Årene med forakt, negativitet, mobbing og trakasseringer. Ordforvirring, skampåføring, ekstremt mange flyttinger og hans familiekaos og intriger. Og i tillegg hans alltid overbevisende argumenter og forklaringer for hvorfor og hvordan.

Jeg følte meg fanget av alle overtalelsene som lå i den ekstremt overbevisende argumentasjonen hans. Jeg fikk også følelsen av å ikke få tid til å tenke mine egne tankerekker i mitt eget tempo, ikke få tid til å reflektere for meg selv, eller tid til å stille kritiske spørsmål om alt jeg erfarte var greit eller ugreit, på grunn av intensiteten i forklaringene og argumentene hans. Jeg fikk også følelsen av å bli innhyllet i en tåke, en følelse av å bli hjernevasket. Som om alt rundt meg ble tåkelagt. En tåke av hans overtalelser, hans bort-forklaringer og hans intense, velformulerte argumenter i diskusjoner som vi hadde.

Jeg klarte ikke å forsvare meg mot dette. Jeg hadde jo ikke noe behov for å forsvare meg, fordi jeg trodde jeg var i en kjærlig relasjon med noen som elsket meg og som ville mitt beste…”

 

Marerittet startet da jeg ble samboer