Mitt livs mareritt startet da vi ble samboere – utdrag fra manus

…”Med samboerskapet fulgte årene som skulle bli mitt livs mareritt, og det mest krevende kapitlet i mitt liv. Årene med forrakt, negativitet, mobbing og trakasseringer, ordforvirring, skampåføring, ekstremt mange flyttinger, hans familiekaos og intriger, og i tillegg hans alltid overbevisende argumenter og forklaringer for hvorfor og hvordan.

Jeg følte meg overkjørt av alle overtalelsene som lå i den ekstremt overbevisende argumentasjonen hans. Jeg fikk også følelsen av å ikke få tid til å tenke mine egne tankerekker i mitt eget tempo, ikke få tid til å reflektere for meg selv, eller tid til å stille kritiske spørsmål om alt jeg erfarte var greit eller ugreit, på grunn av intensiteten i forklaringene hans. Jeg fikk også følelsen av å bli innhyllet i en tåke, en følelse av å bli hjernevasket, som om alt rundt meg ble tåkelagt. En tåke av hans overtalelser, hans bortforklaringer og hans intense og velformulerte argumenter i diskusjoner som vi hadde.

Og jeg klarte ikke å forsvare meg mot dette. Jeg hadde jo ikke noe behov for å forsvare meg, fordi jeg trodde jeg var i en kjærlig relasjon med noen som elsket meg og som ville mitt beste…”