Jeg havnet i et psykisk voldelig forhold

Bloggen er fersk, og i dag vil jeg sette ord på hvordan jeg havnet i psykisk voldelig forhold. Jeg var uvitende og naiv, og havnet i et psykisk voldelig forhold uten å forstå hva som skjedde.

Det å havne i psykisk voldelige forhold, er ikke lett å oppdage i den tidlige fasen. Det er ikke lett å oppdage når alt er bare fryd og gammen, og partneren viser seg fra en ekstremt sjarmerende side. 

  • Man blir utsatt for en unormalt intens beiling.
  • Man blir utsatt for en voldsom oppmerksomhet.
  • Man blir bombardert med flotte ord og hvor fantastisk man er.
  • Man får hyggelige gaver.

Alt slikt som gir et godt førsteinntrykk. Men kanskje man overveldes og forvirres av alt som skjer, og av den intense beilingen, og som kan være et viktig varsel.

Les også: Hva er psykisk vold?

Slik var det for meg, slik havnet jeg i et slikt skadelig forhold. Jeg ble utsatt for voldsom og intens beiling, og jeg fikk stadig søte gaver som sjarmerte og begeistret meg. Oppmerksomheten fra mannen var ekstrem, og jeg ble tidvis overveldet av alt som skjedde. Jeg ble også overveldet av all oppmerksomheten jeg ble utsatt for. Det var som å bli løftet opp i skyene som et trofé.

Og jeg var naiv, og forsto ikke hva som var i ferd med å skje. Jeg forsto ikke at jeg var i ferd med å bli fanget i nettet til min eks. Jeg visste jo ikke noe om psykisk vold på det tidspunktet. Jag visste heller ikke noe om manipulasjon. Alt det har jeg lært senere.

Jeg ble sjarmert inn i et psykisk voldelig forhold – bokutdrag

boken min Vendepunkt, forteller jeg åpent om hvordan jeg lot meg sjarmere og begeistre, og så havnet i et psykisk voldelig forhold. Hvordan jeg falt for mannens sjarmerende førsteinntrykk. Om hvordan jeg lot meg forføre og begeistre. Her er et utdrag fra boken:

“…Jeg var, og er, en ressurssterk, selvstendig, reflektert, empatisk, sosial og modig dame med høy overlevelsesevne, ifølge de som står meg nær.

Jeg tenker også at jeg var et enkelt bytte for mannens ekstremt intense påvirkninger da vi møttes, fordi jeg på den tiden var naiv og lett lot meg forføre og begeistre. Mine barn ble også sjarmert, på samme måte som mine venner og min familie falt for hans sjarmerende førsteinntrykk.

Vi ble alle sjarmert…”

Og videre:

….”I den tidlige fasen av forholdet, da mye var fint og flott, opplevde jeg en idealisering som jeg tidligere i livet aldri hadde opplevd maken til. Jeg opplevde en intens oppvartning og ekstremt med oppmerksomhet. Det var som å bli løftet opp i skyene som et trofé. Jeg fikk ofte gaver og koselige hilsener av han, i tillegg til dyre restaurantbesøk og fasjonable hotellopphold, og dette begeistret og sjarmerte naive meg. Jeg opplevde å være i en deilig lykkerus med all den intense oppmerksomheten jeg fikk. Jeg husker at jeg observerte han på denne tiden som svært stolt over å ha fanget meg….”